cilipadi69
July 23rd 1978  (Age 39)
Male
Kuala Lumpur
   

<< September 2017 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

<BGSOUND SRC="http://cilipadi69.tripod.com/dygta_-_kerna_ku_sayang_kamu.mp3">

If you want to be updated on this weblog Enter your email here:


rss feed

Tuesday, January 11, 2011
Hati Yang Kau sakiti


Hanya kerna ku begitu mencintai mu
Tidak bermakna ku tak punya rasa

Hanya kerna ku teramat menyayangi mu
Tidak bermakna, ku tak punya jiwa

Hanya kerna ku terlalu memuja mu
Tidak bermakna, aku bias dihina

Memang aku tak punya apa,
Harta dan darjat, tiada
Rupa dan emas, bukan milik ku jua
Tapi sebagai pengemis cintamu
Ku sanggup rendahkan martabat yang ku ada

Cinta memang tak bisa dipaksa
Tak mungkin dirayu, walau apa syaratnya
Cuma satu yang ku pinta
Kenang lah aku, biarpun hanya sezarah adanya..


Utk Download: Rossa - Hati Yang Kau Sakiti.mp3


Posted at 12:00 am by cilipadi69
Make a comment  

Sunday, January 09, 2011
Ku Ada Kamu


Biar silih berganti,
Malang menimpa diri
Tidak terasa pedihnya
Dengan adanya dirimu disisi

Biar jatuh beribu kali
Luka pedih terasa pergi
Tiap kali tangan mu, kau hulur
Demi bangkitnya diri ini

Biar ranjau penuh onak berduri
Akan tetap ku harungi
Kerna dirimu setia bersamaku
Meniti bersama hidup ini

Tiada yang lebih bermakna
Dalam pencarian diufuk duniawi
Memiliki mu yang ku yakini
Seiring bergandingan, walau apa pun terjadi
Terima kasih tuhan, atas pemberian tak ternilai ini..


Utk Download: Adira - Ku Ada Kamu.mp3


Posted at 08:00 pm by cilipadi69
Make a comment  

Saturday, January 08, 2011
Nadiku...



Tiada kata yang mampu ku ucapkan
Demi mu, yang selama ini ku dambar
Bukan niat,
Melepaskan mu, tidak pernah terlintas diminda

Walau ku tahu..
Seribu tahun pun tiada mungkin
Cinta mu beralih pada ku
Namun, jangan dihalangi
Cinta pendam ku, berbunga di hati ni
Andainya ini racun buat ku
Akan ku jadikannya penawar semalu..

Kekasihku,
Biarpun apa yang berlaku
Hati ini, masih menyayangi mu
Akan ku terima dirimu
Biar terpalit debu pilu
Kerna kamu
Adalah hidup dan matiku…


Utk Download: Sabhi Saddi - Nadiku.mp3


Posted at 01:57 pm by cilipadi69
Make a comment  

Wednesday, February 25, 2009
kerna ku sayang kamu

 

Dalam rindu, ku sulami kalbu

Dengan senyumanmu

Ku gapai jiwa cintamu

Hiasi mimpi malamku

Dengan seribu kerinduan

Yang membuak, melimpahi tebing asmara

Lantas ku cantumkan satu persatu

Menjelmakan jasadmu

Dalam bayang pelukanku..

Hangatnya mentari kasih

Yang tidak akan menyingsing

Diufuk kerinduan ini..

 

 

Utk Download: Right click & safe target as : Dygta_-_kerna_ku_sayang_kamu.mp3

Posted at 12:31 pm by cilipadi69
Comment (1)  

Thursday, February 12, 2009
Bali Trip.. 23 jan - 27 jan 2009

 

saja nak share pic masa pegi kat Bali.. plannya dah lama.. dari tahun lepas.. tapi yang tak syoknya, dari 5 hari bercuti - 2 hari terperuk demam.. tapi overall, Bali is very nice place. Lagi best kalu dapat supir yang bagus, which yang tak buat perangai la.. pasal masa kat sana, first 2 days, supir yang aku ambik sungguh la baik.. siap jadik tour guide, sama panas sama hujan ikut berjalan.. 2 hari akhir tu dapat supir lain yang sungguh la pemalas.. driver first tak dpt ikut ada hal family, dia pass kat member dia - driver second. yang driver second bukan nak tunjuk tempat.. dia lepaskan aja kita.. sana byk ada peraturan.. nak masuk pura (kuil) and so on.. tu yg payah tu, pasal kita tak tahu.. 

belanja kat sana agak murah.. makan minum senang jugak.. yang special kat sana, babi guling.. hahaha.. so nak samak 1000x pun takan boleh makan..!! Shades.. tapi makanan muslim banyak.. jgn takut..

tapi sebelom pegi tu, airasia dh buat hal.. last minit kata flight cancel and put aku ngan bebudak ni dlm next available flight. supposed flight 10 pagi.. kena campak ke flight 3pm.. semua tak puas hati, so sibuk la nak complain.. last2 dapat flight airasia indon jam 9.30 pagi dari lcct.. kalu tak rugi je.

memula bawak la duit IDR3,000,000.. tapi tak cukup.. Sad

keluar je kat airport, dh start da nampak arca2 yang cantik ni..

merata-rata.. boleh dikatakan setiap roundabout..

ni hotel yang aku duduk.. Matahari Bunglow dekat Jl Legian, Kuta.. tengah2 bandar.. walaupun tengah bandar, tapi cantik & sunyi..

patung garuda ni tercegat dekat kaunter check-in hotel..

sampai kat hotel, aku trus demam.. the night before dah demamnya. jadi, bila sampai, trus terjelepuk hina.. nyot dgn azli je yang excited nak berjalan.. so, diorang keluar, tinggal aku sorang.. aku nak makan ubat, tapi makanan tak de.. so, order la room service.. ambik fillet.. ingat ikan yang datang.. tapi babi yang timbul..!! hahaha.. nak reject tak bleh, so aku order semula seafood pasta.. nasib la makanan dia murah.. makan ubat, then trus tido.. malam baru aku bangun.. bebudak tu mmg boleh harap.. belikan air la.. apa la.. tapi malam tu diorang heret gak aku pi makan kat kedai minang dekat area hotel.. sedap gak dan sememannya murah.. hiks.. skali makan kena dalam IDR22,000.. which = rm6... lepas makan, balik bilik smula aku sambung membuta, bebudak tu hilang dalam night life di kuta..

 

pentas barongan..

hari berikutnya lepas breakfirst, supir dah datang ambik utk pergi tengok barongan dance.. kena pegi pagi pasal takut pack.. sampai kat tempat tu, org baru2 nak kumpul.. ok gak la dance dia.. aku cam tak reti nak appreciate, just enjoy the music and colours of the stage.. boleh..?

 

 

persembahannya..

pemuzik..

lepas tengok barongan.. pi jalan tengok tempat buat batik.. yg ni biasa2 je.. tak de la happening sgt.. kat mesia pun ada.. tapi dh part of tour.. layan je la.. Tongue

 

cam yg kat terengganu je..

pas tu pusing lagi, cuma bila berjalan dengan bdn tak sihat ni, cam tak syok je..

 

tengok org buat kopi.. kat sini ada kopi taik kucing cevet yang mahal tu.. tapi aku tak try.. rasa cam geli je nak minum kopi yang terhasil dari taik kucing..!! hahah..

ni la kucing cevet tuh.. diberi makan biji kopi, khas untuk dia berak je untuk diproses buat kopi mahal tu.. eerrr... uuwweekkk..!!

dah lupa la nama gunung yang aku naik ni.. kat sinih la tengok kopi tu dengan pura atas tasik atas gunung.. jauh gak perjalanan..

cantik kat sinih..

next day tu jalan lagi.. start dengan shopping dekat kampung bali.. kat sinih barang murah2.. azli siap borong barang untuk anak sedara dia kawin.. aku tak snap pic kat sinih pasal leka dalam kedai tu, berjam jam tak sedar.. huks.. lepas tu pergi tengok kencak dance.. kencak ni dia buat bila matahari nak turun..

 

kalu tarian dia, aku rasa ok la.. tapi yg best ada permainan api ujung dia bila ari dh gelap.. yang tu aku tak amik pic.. pasal cam jauh.. tak cukup cahaya nak zoom..

dalam pada berjalan2 tu, macam2 tempat kami singgah.. tapi mmg aku dh lupa apa nama tempat2 tu.. isk.. pasal skang baru nak update.. huhuh..

hari seterusnya kami ke pantai pula.. aktiviti water sports kat sinih mmg murah.. kalu org malaysia & indonesia, diaorang charge dlm rupiah.. tapi cam org jepun & australia, dia charge in USD.. kira murah la.. kat sinih jugak aku ambik trip ke pulau penyu.. ada la penyu dia.. sebelum ke situ, nyot ngan azli ambik pakej snorkeling.. aku tak ambik pasal tak reti berenang.. diroang plak, bayar mahal2, tapi bila turun air semua nak lemas.. hahaha.. rugi je.. snorkeling 2 minit.. tapi atleast diorang try.. tak cam aku.. takut air.. Wink

 

main air dari bot untuk ke pulau penyu.. sebelah dia, pantai sebelum naik ke pulau..

 

penyu kat pulau tu.. laga ayam pun ada.. boleh bet duit.. cam judi la.. binatang lain pun banyak.. cam mini zoo je..

lepas aktiviti pantai sepagi tu.. petang pegi ke pura yang ada istana sukarno tu.. tempat diorang sembahyang & mandi untuk sucikan badan.. ramai org kat pura ni.. sambil cuci2 mata tengok orang2 mandi.. tak de la yang naked.. tapi saja la.. hiks..

 

pic mandi manda tak de.. ni pic salah satu patung dlm pura tu.. banyak kolam.. salah satu penuh dengan ikan.. tapi yg ni bukan utk mandi la..

dalam berjalan2 tu.. banyak tempat yang pi makan, best2 makanan dia.. yang sempat aku snap pic makan dia..

 

makanan mmg best.. dan murah2.. yang halal banyak.. so tak bimbang.. harga dlm IDR35,000 = RM10

kalau ke bali, mmg tak sah kalu tak ke tanah lot.. kitorang pergi ke sana.. tapi cam dlm kul 5pm, matahari panas lagi.. aku kan tak sihat sgt.. so aku banyak duduk je.. nyot ngan azli la beriya iya snap pic sampai naik kematu aku tunggu.. dengan demamnya.. tak enjoy langsung.. but what to do.. dh bayar kan.. redah je la..

 

 

empat pic dari tanah lot... org mmg ramai..

sepatutnya tunggu sunset dekat sinih.. tapi dh letih gila.. so, esok aja kami ke uluwatu utk tgk sunset... on the way balik ke hotel.. semua pakat2 tido.. penat..!! hahaha..

next day, pagi dimulakan dengan shopping lagi.. dlm pada tak nak beli apa2, terkeluar jugak setengah juta rupiah.. huk.. ni yang malas ni pusing kat shopping ctr ni.. tak leh nak control... masa sampai kat situ, aku nampak something yang familiar sangat.. jeng.. jeng.. jeng..

yaa... kereta buatan malaysia, Gen2 di bali.. rasa bangga jap tengok keta malaysia kat negara org.. Shades

aku rasa uluwatu ni lagi cantik dari tanah lot.. so, let pic do the talking..

 

 

 

dekat uluwatu ni jugak ada persembahan kecak dance.. tapi sebab kitorang dh tengok, jadi tak masuk dh kat situh.. entry untuk persembahan dalam IDR50,000, lebih kurang RM15.. dh nasib kot tak dpt tgk sunset, dekat uluwatu ni pun still tak dapat.. langit mendung, so matahari terlindung.. huhu..

on the way ke uluwatu ni, lintas pantai dreamland.. banyak arca2 tepi jalan.. cantik2...

resort dekat pantai dreamland.. enterance dia gempak..!!

halus seni diorang..

 

overall, rasanya trip ni ok la jugak.. lagi ok kalu aku tak demam.. rasa cam nak pegi lagi.. Bali mmg nice.. rasanya sesuai untuk semua peringkat umur utk pergi bercuti.. cuma yg tak best sgt, airasia punya service.. aku tak pernah naik airasia, tapi entah la cam ne tahun lepas terpengaruh dengan iklan low price dia, aku beli sampai 3 tour trip dgn airasia.. ni yang first.. masa pergi, flight kena cancel.. masa balik plak, makanan tak der dlm flight.. dh la balik kul 8 mlm.. looking fwd utk makan dlm flight, tapi hampeh gas sungguh, dekat 3 jam tahan perut lapo.. boleh dia kata tak de makanan, hatta biskut pun.. so, aku rumuskan dengan first experiance aku dgn airasia ni, airasia treat penumpang macam begger, pengemis. pasal kita bayar murah, pasal kita terhegeh2 sangat nak naik flight dia, dia layan kita cam sampah.. tak der respect langsung pada customer. aku ada 2 lagi trip dgn airasia.. tak tahu la cam ne plak service dia.. pada yang mampu untuk spend extra sket, elok la naik MAS.. mmg harga dia sket lebih dari airasia, tapi bila bercuti cuti ni, benda2 bongok yang cam ni la kita nak elak.. flight cancel la.. makanan tak de la.. tuh belum campur jalan kaki dekat 15 minit keliling terminal lcct utk ke imigresen & ambik beg.. hapa la punya service... really, AIRASIA SUCKS..!!!

 

Utk Download: Right click & safe target as : Dangdut - Denpasar moon.mp3

 


Posted at 07:31 pm by cilipadi69
Comments (4)  

Saturday, February 07, 2009
Rawan




Disaat ku sendiri
Hanya dikau yang mengerti
Disaat ku tersungkur,
Masih tanganmu kau hulur
Disaat ku terluka
Dikau juga membalutnya

Apakah ini sumpahan
Apakah ini perjanjian
Dikau sentiasa disisi,
Tidak kira bagaimana
Perkiraan kasih ku pada mu

Adakah ini penghujungnya
Ketandusan kasih yang ku cari
Tetapi
Selama ini, terbentang luas
Didepan mata
Tampa mahu ku sedari..




Utk Download: Right click & safe target as : Azharina - Rawan.mp3

Posted at 03:18 pm by cilipadi69
Comments (3)  

Thursday, October 16, 2008
Hilang II

 

Tiada khabar..

Tiada berita..

Perginya jua tidak ku duga..

 

Walau tiada rela,

Tapi apakan daya

Puas ku gapai,

Tiada kembalinya

 

Inikah suratan..

Tuba untuk ku, biar madu ku hulur

Demi mu..

Yang ku panggil CINTA…????

 

Utk Download: Right click & safe target as : Dayang Nurfaizah - Hilang


Posted at 11:35 am by cilipadi69
Make a comment  

Thursday, September 25, 2008
Dingin

 

Terasa..

Seolah berkurun telah ku kenali dirimu

Jiwa dan syurga mu, seakan miliku

Warna dan wangiannya, sesempurnanya hanya aku

Atau hanya aku.. hanya aku berperasaan begitu..?

 

Biar semahu mana pun aku

Cuba dan terus mencuba mengabadikan diri

Terus, malah tiada hentinya memuja mu kekasihku

Tapi, dimanakah titik pertemuaan cinta kita

Seandainya hanya aku yang bertepuk gembira

Sedangkan kau tiada ghairahnya..?

 

Mampukah aku bertakhta

Pada jiwa, yang tidak aku punyai

Tidak aku miliki… ?

Aku sendiri tak pasti..

Tapi satu yang ku mengerti

Aku akan cuba untuk berhenti

Dari terus menyayangi mu.. membuta tuli..

 

 

Utk Download: Right click & safe target as : Dingin - Ziana Zain.mp3


Posted at 08:41 am by cilipadi69
Comments (2)  

Monday, September 22, 2008
Better In Time

 

Sedang aku begini,

Melayani hati, melayani sepi

Sesungguhnya aku tahu

Jaun nun disana, dikau bergembira

Bergurau senda, dengan dia pilihan hatimu

 

Dia, aku kau bandingkan

Bagai langit dan bumi kau umpamakan

Bagai lautan dan gunung tidak seakan

Sedarlah aku, tanah mana ku berpijak

Teranglah aku, langit mana yang perlu ku junjung

 

Sudahkah kau lupa,

Aku yang mengesat airmata mu dulu,

Aku pengubat duka lara mu

Siang dan malam tak mengira waktu

Aku sanggup, semuanya kernamu..

 

Biar luka ini terus terguris

Biarpun tiada yang merawat

Teguh, tetap ku percaya

Pasti akan ada sinar buat ku..

Andai pun pahit

Pasti akan manis jua akhirnya..

 

Duhai masa..

Dampingi aku..

Iringi aku

Papahlah aku..

Gagahkan aku melangkah, meniti hari mendatang…

Tampa mu..

 

 

Utk Download: Right click & safe target as : Leona Lewis - Better In Time.mp3


Posted at 02:23 pm by cilipadi69
Make a comment  

Next Page